Vågayoga


Aktiviteter

Gongbad: Återkommande!

Första för året på Spirafestivalen 26 januari kl 14 -15.15

https://www.facebook.com/events/1052260768446489/

Djup avslappning och meditation.

Ett gongbad är en djupavslappning där du ligger ner på yogamattan och lyssnar/badar till de helande och vibrerande tonerna från gongen. Gongen är ett unikt instrument som har används i långa tider för seremonier och sägs ha förmågan att ta en person bortom sinnet och tankarna där man kan uppleva en enhet med allt. Vibrationerna som Gongen skapar hjälper oss att komma ner i djup avslappning. Den sätter igång processen att förändra invanda tankemönster och beteenden som många gånger hindrar dig från att komma i kontakt med ditt inre sanna jag. Gongen är effektiv mot ett rastlöst och stressat sinne och att släppa djupt liggande spänningar och blockeringar. Vitaliserande och balanserande för kropp och sinne.

Vi mjukar upp kroppen med lite andning och yogaövningar innan man ligger ner på mjuka yllemattor med en filt över sig. Ta gärna på varma sockor och extra kläder så du inte fryser.

Efter gongbadet serveras te och frukt.


Aquarian Sadhana. Datum kommer.

Kl 6.30-9.00. Donation kr 100.

Aquarian Sadhana innebär att man går upp tidigt på morgonen och gör ett yogapass och en serie sångmeditationer. Enligt de yogiska skrifterna ska man göra sadhana två och en halv timme innan soluppgången.

Tidigt på morgonen står solen i en vinkel till jorden som tillåter sinnet att vara stilla. Det är bra att prata så lite som möjligt innan och under sadhanan för att inte sätta igång sinnet. I de tidiga morgontimmarna är det naturligt tyst och stilla och då lämpar det sig mycket bra att meditera, det finns mera livsenergi tillgänglig och kroppen är inställd på fysisk utrensning. Om man sover under dessa timmar drömmer man ofta tunga drömmar och vaknar trött och utmattad.

Meditationerna renar det undermedvetna, du gör dig av med emotionellt skräp och du startar dagen full av energi.

Det kan vara en form av självövervinnelse att gå upp tidigt på morgonen när man helst skulle vilja ligga kvar i sängen. Då krävs det inre styrka och beslutsamhet och enligt den yogiska traditionen är den viktigaste utmaningen att klara detta, då har man tagit sig igenom den största utmaningen.

Sadhana är en teknik för att lära sig självdisciplin, och det sägs att den person som gör sadhana bygger upp en så stark personlighet att han eller hon kan övervinna allt.

Att göra sadhana är en väldigt speciell upplevelse och när man gör sadhana i grupp förstärks effekten. Det kräver inga förkunskaper, det räcker att bara sitta å lyssna på mantrana eller prova chanta med. Det är utmanande att sitta så länge och blir det för jobbigt så ligger man en stund. Om du vill så ta på dig vita/ljusa kläder och någonting på huvudet , mössa, sjal, turban, det stärker din aura och ger härlig energi.

Filtar finns men ta gärna på dig sockor och varma kläder då vi sitter stilla en timme. Yogite serveras och ta gärna med dig en vattenflaska. Texter till japji och mantra-meditationerna finns. Det går fint att bara lyssna om du inte kan texten. 


Aktiviteter 2020.

Yoga och turskidåkning i Storlienfjällen 19-22  mars 2020.

Välkommen till en härlig helg på STF Storlien Fjällgård med yoga och turskidåkning. 

Det är några få platser kvar. Läs mer och boka:

https://www.svenskaturistforeningen.se/aktiviteter/yoga-och-turskidakning-i-storlien/
Långweekend med Yoga och Vandring i Storlienfjällen.

20-23 augusti 2020

Välkommen till några dagar på fjället där vi kopplar av och hittar lugnet med yoga, meditation och "njutvandringar".

Vi börjar dagen med yoga innan frukost och vi yogar på eftermiddagen innan middag. Du behöver ingen yogavana.

Där emellan gör vi vandringar tillsammans i den vackra naturen som omger Storlien Fjällgård. Vi anpassar turerna efter väder, vind och gruppen. Självklart skall alla som vill kunna vara med. Vi siktar på att vara ute minst 3-4 timmar inklusive paus då vi äter vår matsäck.

Vi kommer att vandra på lederna runt Fjällgården i Storvallen, det kan bli till Farfarstjärn eller kanske Rekdalshöjden och en dag gå den fina Blomsterstigen i Storlien. Då kommer ni också att få höra om Ernst Westerlund, Enköpingdoktorn, som i slutet på 1800-talet tog sina patienter till Storlien för den hälsosamma luften och motionen.

Det kommer att finnas möjlighet att boka massage för den som vill.

Och att bara vara, läsa, bada bastu, vila..

Storlien Fjällgård ligger i Storvallen, omsluten av krokiga fjällbjörkar och milsvid och magisk utsikt mot gränsfjällen.

Det är lätt att ta sig dit med bil eller ta tåget till Storlien och hämtas där.

Frågor om boende, mat med mera: [email protected]

Frågor om yogan: [email protected] el 070 2640282

Läs mer och boka:

https://www.svenskaturistforeningen.se/aktiviteter/yoga-och-fjallvandring-i-storlien/